Riktig eierstruktur når ansatte og andre nye aksjonærer skal inn på eiersiden.

LinkedIn icon

Frokostseminar der vi også gjennomgår aksjeopsjonsordninger og andre incentivordninger

Bilde av hender avtale .jpg

Å eie ting i felleskap kan være utfordrende, og det å eie et selskap sammen med andre enda vanskeligere. Selskaper opererer under en formell ramme og har egen «vilje» gjennom ledelse og styre. Inntjening, kapitalbehov og drift kan raskt forandres. Det å ha, eller tilrettelegge for, riktig eierstruktur når ansatte og andre nye aksjonærer skal inn på eiersiden, er særlig viktig. Det er skatte-og selskapsmessige problemstillinger som må vurderes i slike tilfeller og som vi vil belyse. 
 
Aksjebasert incentivordning kan være en god løsning når selskaper ønsker å knytte til seg nøkkelansatte. Det finnes ulike modeller (som opsjoner og ulike aksjeklasser), med ulike konsekvenser for selskap, eksisterende aksjonærer og de ansatte som mottakere. Vi ser nærmere på de ulike incentivmodeller og belyser skattemessige problemstillinger knyttet til disse. 
 
Målgruppe: Bedriftseiere og ledere.
 
Frokost og registrering fra kl 08:00-08:15

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....