Frister for gjennomføring av fisjoner, fusjoner og kapitalnedsettelser

LinkedIn icon
articleCreated with Sketch.19. september 2023

Mange ønsker å være sikret registrering av blant annet fusjon, fisjon og kapitalnedsettelser innen utgangen av 2023, slik at disposisjonen kan legges til grunn med virkning for 2023. Foretaksregisteret har fastsatt fristene for innsending av beslutnings- og gjennomføringsmeldinger for å være sikret registrering innen utgangen av 2023.

embroidered-pins-on-a-calendar.jpg_s=1024x1024&w=is&k=20&c=2AR9yWie2HMdM7F5uYCR5BIRfDSbr6P5hkLBic_KYgQ=.jpg

Fisjoner, fusjoner, kapitalnedsettelser og avvikling av selskap skal normalt meldes til Foretaksregisteret i to trinn: beslutning og gjennomføring. Dersom et selskap f.eks. har vedtatt å gjennomføre en fisjon skal det sendes en melding om beslutning om fisjon. Når meldingen er behandlet av Foretaksregisteret begynner kreditorfristen på 6 uker å løpe. Etter utløp av kreditorfristen kan selskapet melde gjennomføring av fisjonen til Foretaksregisteret.

Dersom det benyttes elektronisk skjema, må beslutningsmelding og gjennomføringsmelding være mottatt hos Foretaksregisteret innen hhv. 9. oktober og 4. desember 2023 for at en skal være garantert å få gjennomføringen registrert innen utløpet av året.

Ved innsending av papirskjema bør melding om beslutning av fisjon, fusjon mv. være mottatt hos Foretaksregisteret innen 1. oktober, og endelig gjennomføringsmelding innen 30. november. Dersom fristene ikke overholdes risikerer man at gjennomføringen ikke registreres før i 2024.

Vi bistår mange klienter med denne typen transaksjoner. Ta kontakt dersom du ønsker bistand til gjennomføring av omorganiseringer eller registreringer før årsskiftet. 

 

Relaterte fagområder

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....