Ræder inngår samarbeid med Keiron

LinkedIn icon
articleCreated with Sketch.10. oktober 2018

Advokatfirmaet Ræder håper på færre konflikter på arbeidsrettsområdet når de inngår samarbeid med psykologer.

Keiron2_1440x750.jpg

– Selv om vi gjør vårt beste, opplever vi at vi innimellom kommer til kort med jussen alene, sier Ole André Oftebro, partner i advokatfirmaet Ræder.

– Derfor har vi startet et samarbeid med erfarne psykologer i Keiron, sier han.

Keiron er et selskap som utvikler ledere og ledergrupper, med organisasjonspsykologi som hovedfelt.

– Vi jobber i første rekke med ledelsesutvikling, sier Magnus Huth i Keiron.

– Vi kurser og gir råd til ledere og ledergrupper i ulike problemstillinger.

 

Mange kriser

– Men hvorfor trenger advokater hjelp av psykologer?

– Arbeidsrett er å jobbe med mennesker i alle situasjoner, og også i kriser. Som arbeidsrettsadvokater bistår vi i omstillings- og endringsprosesser som har store konsekvenser for mange. Og endring smerter, og da kan det oppstå mange ulike konflikter.

– Og vi opplever innimellom at vi kommer til kort med jussen alene.

– For klientene må det da bli dyrt, hvis de skal ha både advoka- ter og psykologer løpende rundt?

– Hensikten er ikke i utgangspunktet at vi skal gå direkte inn i bedriften, men at vi først og fremst skal være en rådgiver og sparringspartner for ledelsen, sier Huth.

– Et eksempel kan være situasjoner der klienter synliggjør utfordringer knyttet til omstilling og nedbemanning. Et annet eksempel kan være virksomhetsoverdragelser der noen blir overtallige, eller der to kulturer skal fusjoneres.

 

Endring

– Organisasjonsendringer handler til syvende og sist om at individer må endre måten de jobber på. Effektiviteten i en endringsprosess vil derfor være avhengig av antallet individer som skal endres, og hvor effektivt dette skjer. Om prosessen gjennomføres på en god og effektiv måte, slik at så mange individer som mulig omfavner endringen så raskt som mulig, vil det være store kostnadsbesparelser knyttet til dette, sier Huth.

– Vi tror at dersom slike situasjoner håndteres på rett måte, kan konfliktnivået reduseres. Og det samme kan antallet tvister, sier Nils Kristian Lie, partner i Ræder.

– Og ved å unngå eskalering av konflikter trenger man kanskje færre advokattimer. Jeg tror prisen for klienten kan bli lavere, både økonomisk og med tanke på arbeidsmiljøet.

 

Stor bransje

– Tror dere andre advokatfirmaer vil ta etter?

– Det vil overraske meg hvis de ikke gjør det, sier Oftebro.

– Det har vokst frem en stor konsulentbransje med fokus på HR, som for eksempel tilbyr coaching i omstillingsprosesser og outplacementprogram ved nedbemanning. Vi ser også at interessen for kombinasjonen arbeidsrett og psykologi er stor. Nylig hadde vi et frokostseminar om vanskelige arbeidstagere som hadde rekordhøy påmelding, sier Oftebro.

 

Artikkelen er hentet fra Finansavisen lørdag 6. oktober 2018.

Kontaktpersoner

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....