Lønnstilskuddsordning og avlyst arbeidsgiverperiode II ved fortsatt permittering

LinkedIn icon
articleCreated with Sketch.28. mai 2021

Samfunnet er i ferd med å åpne opp og i disse dager er det mange permitterte arbeidstakere som tas tilbake på jobb. Mange arbeidsgivere vil i den forbindelse ha rett til å søke om støtte til lønnstilskudd.

Bilde av mennesker som går.jpg

Ordningen er en del av regjeringens tiltakspakke som følge av koronapandemien og administreres av Skatteetaten. Arbeidsgivere som tar egne ansatte tilbake fra permittering i perioden 15. mars til 30. juni 2021 kan på visse vilkår søke om lønnsstøtte på inntil 25 000 kroner per måned per fulltidsansatt som tas tilbake. Siste frist for søknad er 30. september 2021.

Nærmere informasjon om vilkårene og hvordan man søker om lønnsstøtte finnes her:  https://www.skatteetaten.no/lonnstilskudd/

For de arbeidsgiverne som fortsatt har permitterte ansatte minner vi om at regjeringen i revidert nasjonalbudsjett for 2021 har gått tilbake på planen om innføring av en arbeidsgiverperiode II. Det var planlagt å innføre en arbeidsgiverperiode II fra 1. juni 2021, med plikt til å betale lønn i 5 nye dager for arbeidsgivere som har hatt ansatte permittert i mer enn 30 uker. I lys av utviklingen i pandemien og situasjonen for bedrifter med langvarige permitteringer, har regjeringen valgt å gå bort fra dette forslaget.

Relaterte fagområder

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....