Nytt tilbud for selskaper som nedbemanner

LinkedIn icon
articleCreated with Sketch.6. februar 2019

Å bidra til at overflødige medarbeidere kommer seg raskt ut i jobb igjen, er vesentlig for mange arbeidsgivere. Nå lanserer Advokatfirmaet Ræder og konsulentselskapet Metier OEC en ny tjeneste for karriereendring.

Bilde av OA Oftebro, Liss Sunde, Vigdis Lamberg og Nils K Lie.jpg

Ved omorganisering og nedbemanning trenger folk personlig oppfølging. Forskning viser at jo lenger man er ute av arbeidslivet, desto vanskeligere blir det å komme inn igjen.

– Tradisjonelt bistår vi med juridisk ekspertise på arbeidsrettslige forhold, men vi ser ofte at våre oppdragsgivere har behov for støtte og veiledning i arbeidet med å skaffe oppsagte medarbeidere ny jobb. En jobb de sjelden har tid til og ofte ikke har kompetanse på. Derfor innleder vi nå et samarbeid med Metier OEC. Sammen kan vi ta ansvar for hele prosessen, fra initiering av en nedbemanning til de oppsagte har fått ny jobb, sier partner Ole André Oftebro i Ræder.

Metier OEC har i 16 år har levert omstillings- og outplacementprogram til enkeltpersoner, som NAV-tiltak og til virksomheter.

– I arbeidsmarkedet 2019 er det kun en brøkdel av jobbene som lyses ut. Å endre mindset fra jobbsøker, hvor man kun ser etter utlyste stillinger via finn.no, til å bli kompetanseselgersom oppsøker potensielle arbeidsgivere, krever kunnskap og trening. Sammen med Ræder bidrar vi til at selskaper kan utvikle pakker for medarbeidere, slik at de raskt – og ofte også kostnadseffektivt for virksomheten – kommer i posisjon til å få en ny arbeidsgiver, sier Vigdis Lamberg, direktør i Metier OEC AS. Som leverandør av prosjektkompetanse baker Metier OEC også inn tidsriktig prosjektkompetanse i sine program. Dette sikrer effektive prosesser samtidig som man får etterspurt kunnskap omkring prosjektarbeidsprosesser.

Selskapet ser et stort behov for målrettet, profesjonell støtte i karriereutviklingsprosesser. Derfor er også professor og psykolog Fanny Duckert med som ressurs i den nye samarbeidskonstellasjonen.

– Vi ser at våre oppdragsgivere i større grad ønsker løsninger som gjør at de kan forholde seg til en part på arbeidsrett. Derfor er det naturlig å inngå samarbeid som dette, sier Oftebro.

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....