Spekulasjoner om økt utbytteskatt – mulig å beslutte utdeling av utbytte i dag 27. september?

LinkedIn icon
articleCreated with Sketch.27. september 2022

Regjeringen har innkalt til pressekonferanse i morgen 28. september kl 08.30. Det spekuleres i at det gjelder en nyhet som er børssensitiv, og at det derfor er viktig å presentere nyheten før børsen åpner. Det spekuleres i media om regjeringen skal fremlegges en skattepakke som gis virkning fra det tidspunkt nyheten legges frem. Regjeringen har tidligere varslet skjerpet skatt for de med høyest inntekt og formue.

norwegian-currency-money-of-norway-closeup-background-hundre-kronor-picture-id1159595112 (2).jpg

Dagens effektive skattesats på utbytte er 35,2 prosent. Vi har ingen holdepunkter for at skatten på utbytte vil økes, men  dersom selskapet har alt klart for å utbetale utbytte, kan risiko for økt utbytteskatt unngås ved at utdelingen skje før pressekonferansen avholdes i morgen. Det er strenge formalkrav knyttet til utbytteutdeling, blant annet skal det foreligge utbyttegrunnlag i selskapet og utbyttet skal foretas på grunnlag av balansen i selskapets sist godkjente årsregnskap evt på en mellombalanse. Det skal avholdes styremøte og ekstraordinær generalforsamling. Har selskapet ikke dette allerede klart, blir det trolig for knapt med tid til å beslutte utbytteutdeling

 

Kontaktpersoner

Relaterte fagområder

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....