Kurs i forhandlingsteknikk

Ønsker du eller ditt team å bli enda bedre til å forhandle? For å løse konflikter og for å oppnå gode resultater i kommersielle forhandlinger, må du bli en god strateg. Suksess krever grundige forberedelser og bevisstgjøring om strategi, taktikk, analyse og gjennomføring.

Vi tilbyr to ulike bedriftsinterne kurs i grunnleggende forhandlingsteknikk. Under begge kurs lærer du å bruke teorier som ligger til grunn for en vellykket forhandling. Du vil få verktøy for å  kunne analysere en forhandlingssituasjon, lage en god forhandlingsstrategi og gjennomføre forhandlinger på en optimal måte.

Kursene vil gi deg innsikt og hjelpe deg å forstå og analysere de kritiske elementene og prosessene i en forhandlingssituasjon. Kursene vil være en blanding av foredrag, caser og rollespill. Du vil få mulighet til å utvikle dine ferdigheter gjennom praktisk trening og personlig tilbakemelding på din innsats underveis. 

Kurs 1: Hvordan håndtere vanskelige personer og vanskelige temaer i forhandlinger?

Har du ledelses- eller personalansvar? I dette kurset vil fokuset være på hvordan forberede seg til, og gjennomføre utfordrende samtaler med krevende personer eller vanskelige temaer.

Fokuset vil være todelt:

  • strategier for å oppnå ditt mål uten at samtalen skal utvikle seg til åpen konflikt
  • hvordan gjennomføre produktive samtaler med høyt konfliktnivå

 

Kurs 2: Forhandlingsteknikk i kommersielle forhandlinger

Er du jevnlig innom kommersielle forhandlinger gjennom jobben? Her lærer du å bruke teorier som ligger til grunn for en vellykket forhandling.Kurset vil gi deg innsikt og hjelpe deg i å forstå og analysere de kritiske elementene og prosessene i en forhandlingssituasjon. 

Begge kursene gjennomføres på en arbeidsdag (09:00 – 16:00) og krever minimum 12 deltakere. 

 

Foredragsholdere

Joakim A. Ulltveit-Moe, partner

Joakim har 14 års erfaring med tvisteløsning, og gjennom det bred erfaring av håndtering av samtaler med «vanskelige personer». I tillegg til lang praktisk erfaring, har han gjennomført flere kurs i forhandlingsteknikk ved Program on Negotiation ved Harvard Law School. Han holder jevnlig kurs for bedrifter og andre advokater om temaet «forhandlingsteknikk», og benyttes ofte som rådgiver i spørsmål om forhandlingsstrategi.

 

Stine Eriksrød, senioradvokat

Stine arbeider daglig med tvisteløsning innenfor profesjonsansvar og tingsskader (bl.a. styreansvar, megleransvar, produktansvar, fast eiendom og entreprise) og har opparbeidet seg omfattende prosedyreerfaring for domstolene. Stine er også teamleder i konkursbo fra Oslo byfogdembete, bistår i restruktureringsprosesser, og har gjennom sitt arbeid med konkursrammede selskaper bred erfaring med håndteringen av «vanskelige personer». Hun har også gjennomført Program of Negotiation: Improving Your Negotiating Effectiveness ved Harvard Law School, er dommer i Forhandlingsteknikkkonkurransen for studenter ved UIO, juridisk fakultet, og holder årlige kurs i forhandlingsteknikk for advokatfullmektiger.

Ønsker du at vi skal holde et kurs for din bedrift?

Ta kontakt med oss

Kontaktpersoner

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.