Podkast - Råd om rett

I «Råd om rett – ukentlige samtaler om arbeidsliv» gir Siri Falch-Olsen og Ragnhild J. Nakling ledere og de som jobber med HR svar på spørsmål de ofte har. Advokatene er Ræders partnere på arbeidsrett. Hver tirsdag kan du lytte til at Siri og Ragnhild deler sin kunnskap, sine erfaringer og gir råd på aktuelle arbeidsrettslige temaer - klar tale på 15 minutter! Abonner: Du finner “Råd om rett” der du lytter til podkast. Apple, Spotify, Google Når du abonnerer vil hver nye episode legges til i appen på din valgte enhet. Du kan også lytte til podkastene fra hver enkelt episode sine sider.
 • Konsekvenser ved brudd på reglene om midlertidig ansettelser

  articleCreated with Sketch.21. mars 2023

  Hvilke regler gjelder ved opphør av midlertidige ansettelser som har vart i mer enn ett år? I hvilke situasjoner kan en midlertidig ansatt kreve fast ansettelse? I denne episoden av podkasten 'Råd om rett' snakker Ragnhild og Siri om konsekvensene ved brudd på arbeidsmiljølovens regler om midlertidig ansettelse.

 • Hvem er LO?

  articleCreated with Sketch.14. mars 2023

  LO er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Hvilke rolle spiller LO i norsk arbeidsliv, i trepartssamarbeidet og i tariffoppgjør? Hva er forskjellen på LO-tillitsvalgte og uformelle ansattrepresentanter på en arbeidsplass? Råd om rett starter serien «Hvem er hvem i arbeidsretten» denne uken, og avdelingsleder for LO-advokat, Atle Sønsteli Johansen, åpner føljetongen sammen med advokatene Ragnhild Nakling og Siri Falch-Olsen.

 • Statsansatterett i et nøtteskal

  articleCreated with Sketch.7. mars 2023

  Hva er forskjellene på de arbeidsrettslige rammene for ansatte i privat sektor og i staten? Hva er de viktigste lovene som regulerer arbeidsforhold til ansatte i staten og på hvilke områder skiller statsansatteloven seg fra arbeidsmiljøloven? I denne episoden av 'Råd om rett' gir Ragnhild og Siri deg et overblikk over statsansatteretten.

 • Sommervikarer

  articleCreated with Sketch.28. februar 2023

  Hva må virksomheter tenke på ved ansettelse av sommervikarer? Kan sommervikarer ansettes midlertidig? Er det spesielle regler om arbeidstid, og hvilke andre plikter har arbeidsgiver overfor ansatte som skal arbeide i virksomheten en kort periode? I denne episoden av 'Råd om rett' snakker advokatene om ansettelse av sommervikarer.

 • Yrkesskadeforsikring

  articleCreated with Sketch.21. februar 2023

  Må alle arbeidsgivere tegne yrkesskadeforsikring? Når er en skade eller sykdom oppstått i forbindelse med arbeid, og gjelder yrkesskadeforsikring også når man arbeider hjemmefra eller på hytta? I ukens episode snakker Ragnhild og Siri om yrkesskadeforsikring.

 • Annen utilbørlig opptreden

  articleCreated with Sketch.14. februar 2023

  Hva innebærer arbeidsmiljølovens krav til det psykososiale arbeidsmiljøet og forbudet mot at arbeidstaker skal utsettes for «annen utilbørlig opptreden»? Kan flere enkelthendelser samlet utgjøre utilbørlig opptreden og hva er egentlig konsekvensene av brudd? Ragnhild og Siri diskuterer hva som ligger i utilbørlighetsvurderingen.

 • Samarbeid med tillitsvalgte

  articleCreated with Sketch.7. februar 2023

  Hvordan sikre et godt samarbeid med tillitsvalgte og hvorfor er dette samarbeidet så viktig? Hva kan arbeidsgiver og tillitsvalgte gjøre for å spille hverandre relevante, og hvordan bygge et godt tillitsforhold? I denne episoden av Råd om Rett har Ragnhild og Siri besøk av HR Business Partner i Coop, Dag Vanberg, som svarer på disse spørsmålene og mange flere.

 • Beredskapsvakt

  articleCreated with Sketch.1. februar 2023

  Hva innebærer det å ha beredskapsvakt og hva er forskjellen på beredskapsvakt på og utenfor arbeidsstedet? Hvordan vurderes beredskapsvakt i relasjon til reglene om arbeidstid? I denne episoden av podkasten 'Råd om rett' snakker Ragnhild og Siri om arbeidsmiljølovens regler om beredskapsvakt.

 • Arbeid av barn og ungdom

  articleCreated with Sketch.24. januar 2023

  Hvorfor har arbeidsmiljøloven egne regler om arbeid som utføres av barn og ungdom under 18 år? Kan en 14-åring ha en deltidsjobb ved siden av skolen? Er det egne regler om arbeidstid for barn og ungdom, og hva må arbeidsgivere passe på? I denne episoden snakker Ragnhild og Siri om arbeid av barn og ungdom.

 • Arbeidsgiverplikter i Norge

  articleCreated with Sketch.17. januar 2023

  Norske arbeidsgivere har mange forpliktelser og regler som skal overholdes. Hvilke er de viktigste? Hvor kan du skaffe deg oversikt? Og hva må på plass før du i det hele tatt kan starte opp? I denne episoden gir Ragnhild og Siri deg en oversikt over arbeidsgiverplikter i Norge.

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....