Børs og kapitalmarkeder

Børsen er blitt en stadig viktigere kilde til finansiering for norsk næringsliv. I 2017 hentet norske bedrifter rundt 50 milliarder kroner gjennom emisjoner over Oslo Børs, og obligasjonsmarkedet satte ny rekord med til sammen 264 milliarder kroner i nye lån og etterhåndstegninger.
bilde_av_aviser_med_børsnoteringer.jpg

Ræders advokater er jevnlig involvert i transaksjoner på børs, både ved børsnoteringer og i forbindelse med egenkapitaltransaksjoner. Vi yter dessuten løpende rådgivning til utstedere, investorer eller andre aktører, både i relasjon til børsregler og andre regulatoriske forhold.

Advokatene på vårt team har bred erfaring med det meste av problemstillinger av relevans for børsnoterte foretak, med en særlig styrke på foretak innen IKT-, shipping- og eiendomsbransjen. Vi bistår kundene med å utarbeide prospekter, informasjonsdokumenter eller tilbudsdokumenter, og med forhold som blant annet flagge- og meldeplikt, tilbudsreglement og regelverk for innsidere.

Ræder US Corporate Desk 

Ræder har etablert US Corporate Desk. Teamet tilbyr spisskompetanse innen amerikansk selskapsrett og tilrettelegging for nordiske selskaper som ønsker å utvide sitt nedslagsfelt mot det amerikanske investormarkedet. Som første advokatfirma i Norden har Ræder inngått et samarbeid med OTC Markets og bistår selskaper med OTC listing, noe som gir tilgang til de amerikanske kapitalmarkedene.

articleCreated with Sketch.4. mars 2021

IDEX Biometrics ASA Listed on Nasdaq

bilde av nasdaq.jpg

We would like to congratulate IDEX Biometrics ASA with its recent Nasdaq listing. IDEX Biometrics, a long-standing client of Ræder, is the leading provider of biometric identification and fingerprint sensor solutions and as of 1 March 2021 their shares are trading on the Nasdaq Capital Market, in addition to Oslo Børs.

articleCreated with Sketch.27. januar 2021

Markedsmisbruksforordningen fører til endringer i regler om innsidehandel, føring av innsidelister og primærinnsiders meldeplikt mv.

Bilde av kursutvikling.jpg

Forordningen om markedsmisbruk («MAR») trer i kraft i Norge 1. mars 2021. Forordningen erstatter direktiv 2003/6/EU om markedsmisbruk. MAR trådte i kraft i EU allerede i 2016, men den endelige gjennomføringen i Norge har latt vente på seg. Hovedformålet med reguleringen er å bidra til velfungerende og trygge markeder med økt investorbeskyttelse. Gjennomføringen av MAR innebærer endringer i reglene om markedsmisbruk, blant annet forbudet mot innsidehandel, reglene om føring av innsidelister og primærinnsiders meldeplikt. I denne artikkelen gjennomgår vi noen av de viktigste endringene som har betydning for utstedere av aksjer som er notert på Oslo Børs.

Kontaktpersoner

Relaterte fagområder

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....