Immaterial- og markedsføringsrett

Ræder har en av landets største og mest erfarne avdelinger innen rettighetsjuss, og vi bistår kunder i alle bransjer med å etablere, sikre og håndheve rettigheter av alle slag. Vi bistår blant annet med å registrere varemerker, design, domener og foretaksnavn, vi kan administrere varemerke- og designporteføljer på selskapers eller rettighetshaveres vegne.
filmkamera_650.jpg

Etter hvert som global handel gjør verdensøkonomien stadig mer sammenvevd, blir det stadig viktig for norske virksomheter å beskytte sine rettigheter – dette blir et sentralt virkemiddel for å sikre egne verdier og stå sterkere i konkurransen mot aktører i inn- og utland.

I Ræder legger vi stor vekt på å tilegne oss kunnskap om våre kunders virksomhet for å forstå hvordan vi best kan ivareta deres interesser både i dag og i fremtiden. Dette har vist seg å være en langsiktig klok strategi, for med mange av våre kunder på dette området har vi samarbeid som strekker seg mange år tilbake i tid.

Opphavsrett

Vi har lang erfaring i å bistå ved kontraktsforhandlinger vedrørende utnyttelse og/eller overføring av rettigheter, og vi jobber mye med rettighetsklareringer for rettighetshavere og mottakere. Siden opphavsretten har betydning for nær sagt alle forretningsområder, griper dette stadig om seg, og det er viktig å kjenne opphavsrettens begrensninger og muligheter i stadig flere sammenhenger enten man jobber innen internett- eller forlagsvirksomhet, medier, underholdning, programvare, kunst og brukskunst eller utdanning.

Våre eksperter har dessuten tilbragt mye tid på klage- og domstolsbehandling av alle typer rettighetsspørsmål. Ræder benytter det anerkjente registerings- og administrasjonssystemet PATRICIA, og tilbyr enkel og trygg behandling av våre kunders rettighetsporteføljer.

Lær og lytt

Våre advokater holder ofte foredrag på aktuelle juridiske problemstillinger på ulike arenaer. Utvalgte webinarer og podcaster:  

articleCreated with Sketch.12. juli 2018

Tøffere markedsføringslov

1440x750_c.jpg

Fra årsskiftet fikk nye Forbrukertilsynet mulighet for å ilegge gebyrer umiddelbart til virksomheter som bryter markedsføringsloven. Her kommer derfor viktig lesing for deg som driver markedsføring mot forbrukere.

articleCreated with Sketch.15. august 2018

Åndsverkloven av 2018 – under lupen

Åndsverkloven_1440750.jpg

Den 1. juli 2018 trådte den nye åndsverkloven i kraft. Loven skal sikre rettighetshaverne inntekter, slik at skapende og utøvende kunstnere skal kunne leve av sin virksomhet. Vi tar loven under lupen, og ser nærmere på oppdateringene.

Kontaktpersoner

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....