Immaterial- og markedsføringsrett

Ræder har en av landets største og mest erfarne avdelinger innen rettighetsjuss, og vi bistår kunder i alle bransjer med å etablere, sikre og håndheve rettigheter av alle slag. Vi bistår blant annet med å registrere varemerker, design, domener og foretaksnavn, vi kan administrere varemerke- og designporteføljer på selskapers eller rettighetshaveres vegne.
Bilde IPR 650.jpg

Etter hvert som global handel gjør verdensøkonomien stadig mer sammenvevd, blir det stadig viktig for norske virksomheter å beskytte sine rettigheter – dette blir et sentralt virkemiddel for å sikre egne verdier og stå sterkere i konkurransen mot aktører i inn- og utland.

I Ræder legger vi stor vekt på å tilegne oss kunnskap om våre kunders virksomhet for å forstå hvordan vi best kan ivareta deres interesser både i dag og i fremtiden. Dette har vist seg å være en langsiktig klok strategi, for med mange av våre kunder på dette området har vi samarbeid som strekker seg mange år tilbake i tid.

Registrering av varemerker

Varemerket - den viktigste verdien i bedriften din!

Selskaper som lykkes kommersielt, har ofte store verdier knyttet til varemerket. De fleste virksomheter bør beskytte sine varemerker for å sikre selskapets verdier - beskyttelse i en tidlig fase kan være en rimelig forsikring og investering, og kan gi store konkurransefortrinn senere.  Ræders advokater er dyktige og erfarne varemerkeadvokater og har jobbet med varemerker og andre rettighetsspørsmål i mange år. Skal du registrere et varemerke hjelper vi deg

Opphavsrett

Vi har lang erfaring i å bistå ved kontraktsforhandlinger vedrørende utnyttelse og/eller overføring av rettigheter, og vi jobber mye med rettighetsklareringer for rettighetshavere og mottakere. Siden opphavsretten har betydning for nær sagt alle forretningsområder, griper dette stadig om seg, og det er viktig å kjenne opphavsrettens begrensninger og muligheter i stadig flere sammenhenger enten man jobber innen internett- eller forlagsvirksomhet, medier, underholdning, programvare, kunst og brukskunst eller utdanning.

Våre eksperter har dessuten tilbragt mye tid på klage- og domstolsbehandling av alle typer rettighetsspørsmål. Ræder benytter det anerkjente registerings- og administrasjonssystemet PATRICIA, og tilbyr enkel og trygg behandling av våre kunders rettighetsporteføljer.

Lær og lytt

Våre advokater holder ofte foredrag på aktuelle juridiske problemstillinger på ulike arenaer. Utvalgte webinarer og podcaster:  

articleCreated with Sketch.18. mai 2021

Nytt krav om merking av retusjert reklame

Bilde av dame som viser mobil.jpg

Daglig eksponeres vi for reklame som viser vakre, tynne og vellykkede mennesker, med perfekt hud og hår, samt kropper helt uoppnåelig for de fleste av oss. Slik reklame påvirker oss alle, men særlig ungdom. Folkehelseinstituttet har lenge vært bekymret for øking i psykiske lidelser blant ungdom, og det kroppspress ungdommen opplever gjennom reklame.

articleCreated with Sketch.18. februar 2021

Ræder anerkjennes i WTR 1000

Recognition gold dust.jpg

Denne uken ble World Trademark Review 1000: The World’s Leading Trademark Professionals publisert. IPR teamet anerkjennes for sin kompetanse i hele bredden av varemerkeretten fra prosedyre til portefølje og transaksjonsarbeid.

articleCreated with Sketch.29. januar 2021

Ny lov om levering av digitale ytelser til forbrukere (digitalytelsesloven)

Bilde av compliance.jpg

Loven er ment å styrke forbrukernes rettigheter, og det betyr nye plikter for virksomheter som tilbyr digitale ytelser til forbrukere.

Registrering av varemerker

Bilde av trademark.jpg

Selskaper som lykkes kommersielt, har ofte store verdier knyttet til varemerket. De fleste virksomheter bør beskytte sine varemerker for å sikre selskapets verdier - beskyttelse i en tidlig fase kan være en rimelig forsikring og investering, og kan gi store konkurransefortrinn senere.  Varemerket - den viktigste verdien i bedriften din

Kontaktpersoner

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....