Immaterial- og markedsføringsrett

Ræder har en av landets største og mest erfarne avdelinger innen rettighetsjuss, og vi bistår kunder i alle bransjer med å etablere, sikre og håndheve rettigheter av alle slag. Vi bistår blant annet med å registrere varemerker, design, domener og foretaksnavn, vi kan administrere varemerke- og designporteføljer på selskapers eller rettighetshaveres vegne.
Bilde IPR 650.jpg

Etter hvert som global handel gjør verdensøkonomien stadig mer sammenvevd, blir det stadig viktig for norske virksomheter å beskytte sine rettigheter – dette blir et sentralt virkemiddel for å sikre egne verdier og stå sterkere i konkurransen mot aktører i inn- og utland.

I Ræder legger vi stor vekt på å tilegne oss kunnskap om våre kunders virksomhet for å forstå hvordan vi best kan ivareta deres interesser både i dag og i fremtiden. Dette har vist seg å være en langsiktig klok strategi, for med mange av våre kunder på dette området har vi samarbeid som strekker seg mange år tilbake i tid.

Registrering av varemerker

Varemerket - den viktigste verdien i bedriften din!

Selskaper som lykkes kommersielt, har ofte store verdier knyttet til varemerket. De fleste virksomheter bør beskytte sine varemerker for å sikre selskapets verdier - beskyttelse i en tidlig fase kan være en rimelig forsikring og investering, og kan gi store konkurransefortrinn senere.  Ræders advokater er dyktige og erfarne varemerkeadvokater og har jobbet med varemerker og andre rettighetsspørsmål i mange år. Skal du registrere et varemerke hjelper vi deg

Opphavsrett

Vi har lang erfaring i å bistå ved kontraktsforhandlinger vedrørende utnyttelse og/eller overføring av rettigheter, og vi jobber mye med rettighetsklareringer for rettighetshavere og mottakere. Siden opphavsretten har betydning for nær sagt alle forretningsområder, griper dette stadig om seg, og det er viktig å kjenne opphavsrettens begrensninger og muligheter i stadig flere sammenhenger enten man jobber innen internett- eller forlagsvirksomhet, medier, underholdning, programvare, kunst og brukskunst eller utdanning.

Våre eksperter har dessuten tilbragt mye tid på klage- og domstolsbehandling av alle typer rettighetsspørsmål. Ræder benytter det anerkjente registerings- og administrasjonssystemet PATRICIA, og tilbyr enkel og trygg behandling av våre kunders rettighetsporteføljer.

Lær og lytt

Våre advokater holder ofte foredrag på aktuelle juridiske problemstillinger på ulike arenaer. Utvalgte webinarer og podcaster:  

articleCreated with Sketch.7. desember 2022

Økt juridisk risiko ved bruk av Meta (FB, Instagram) markedsføringstjenester, nå igjen?

social-media-marketing-digitally-generated-image-engagement.jpg_s=1024x1024&w=is&k=20&c=GnHfnIfMdTzbQsyX3SlxkEJvyHldpsX1aY1iJIWJzfw=.jpg

Akkurat nå som det ser ut som Schrems II-problemene er i ferd med å bli løst, dukker det opp et nytt og trolig større skjær i sjøen.

articleCreated with Sketch.29. juni 2022

Regjeringen vil forby tilleggsfordeler som bonuspoeng og forsikring ved bruk av kredittkort

cash-back-rewards-point-concept-picture-id1288844394.jpg

Forslag om forbud mot populære tilleggsfordeler ved kredittopptak er nå sendt på høring.

articleCreated with Sketch.14. juni 2022

Beskyttelse av ditt konsept i morgendagens reiseliv

aviation.jpg

I denne artikkelen gir vi tips til enkle grep du kan ta for å få en viss kontroll over ditt eget konsept – slik at du kan gå med lave skuldre inn i morgendagens reiseliv. Dessuten vil vi si noe om hva det kan være lurt å tenke på i en stadig mer digitalisert reiselivsbransje.

Registrering av varemerker

Bilde av trademark.jpg

Selskaper som lykkes kommersielt, har ofte store verdier knyttet til varemerket. De fleste virksomheter bør beskytte sine varemerker for å sikre selskapets verdier - beskyttelse i en tidlig fase kan være en rimelig forsikring og investering, og kan gi store konkurransefortrinn senere.  Varemerket - den viktigste verdien i bedriften din

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....