Næringseiendom

Ræders avdeling for næringseiendom har særlig spisskompetanse innen de juridiske, kommersielle og praktiske aspekter i forbindelse med kjøp og salg av eiendom/eiendomsselskaper; Som budprosesser, due diligence-prosesser, strukturering, finansiering, avtaleforhandlinger/-utforming og gjennomføring av oppgjør.
bilde_av-folk_i_rulletrapp.jpg

Det samme gjelder utleie/leie av næringseiendom, som normalt er en av de vesentligste verdidrivere for næringseiendom. Avdelingen arbeider også med spørsmål relatert til forvaltning av eiendomentrepriserettslige og andre eiendomsrelaterte spørsmål.

Våre advokater bistår blant annet eiere, forvaltere og meglere av næringseiendommer, samt utbyggere og eiendomsinvestorer, og vi er kjent for å finne kommersielt og praktisk gode løsninger. Teamet arbeider tett med Ræders andre avdelinger der det er behov for komplementær spisskompetanse innen entrepriserett, skatterett, selskapsrett m.v.

articleCreated with Sketch.18. november 2022

Strømstøtte - Forskrift om energitilskuddsordningen til næringslivet sendt på høring.

oslo-norway.jpg_s=1024x1024&w=is&k=20&c=23IvJfi6FTz-rcUfUZq49rxMc3lTmBPpMbV1WtQg25U=.jpg

Den 4. november 2022 sendte Klima- og miljødepartementet ut et høringsnotat, med utkast til forskrift for strømstøtten til næringslivet. Det understrekes i høringsnotatet at det er lite handlingsrom for endringer i forslaget, fordi ordningen skal tre i kraft i løpet av kort tid. Det antas derfor at ordningen gjennomføres i tråd med forskrift.

articleCreated with Sketch.26. september 2022

Forslag om strømstøtte til næringslivet

bilde_av_stortinget.jpg

Regjeringen har nylig lagt frem forslag om strømstøtte til næringslivet. Støtteordningen gjelder både en direkte og en søknadsbasert ordning for bedrifter som har strømkostnader som utgjør minst 3 prosent av omsetningen.

articleCreated with Sketch.13. april 2021

Bruk av blancoskjøte ved eiendomstransaksjoner

Bilde av byggninger oslo.jpg

Et blancoskjøte er et skjøte som er signert av selger, men hvor felt for kjøper står åpent for senere utfylling og tinglysing. Å overdra eiendom ved bruk av blankoskjøte skjer stadig hyppigere. Hvilken risiko oppstår for partene når grunnbokshjemmel ikke overskjøtes i forbindelse med at kjøper overtar eiendommen, og hvilke tiltak bør gjennomføres for å redusere risiko for kjøper ved bruk av blancoskjøte?

articleCreated with Sketch.24. mars 2021

Ny aksjelovs § 8-10 og oppgjør i eiendomstransaksjoner

Bilde av bjørvika.jpg

Erfaringer og oppsummering etter vel ett år med nye regler om pantsettelse av målselskapets eiendom som sikkerhet for oppkjøpslån

Relaterte artikler

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....