Personvern og GDPR

Ræder har lang erfaring med å hjelpe bedriftene til å opptre i tråd med reglene for personvernopplysninger. Med GDPR (EUs nye regler for personopplysninger) under oppseiling, er dette mer aktuelt enn noensinne.
_nærbilde_av_fingeravtrykk.jpg

Virksomheter må særlig være påpasselige med hvordan de behandler personopplysninger som de henter inn, lagrer og bruker, uansett om de benyttes til direkte markedsføring gjennom digitale kanaler eller til utvikling av nye forretningsmetoder, internettjenester og apper.

Reglene har betydning for utlevering av personopplysninger til utlandet og for arbeidsgivers lagring og tilgang til opplysninger om ansatte. Kameraovervåkning, adgangskontroll og sikkerhetstiltak er også omfattet.

Ræders advokater har bred erfaring med saker som behandles av Datatilsynet og med klagebehandling for Personvernnemnda, og er hyppig brukte foredragsholdere på fagområdet.

articleCreated with Sketch.28. mars 2022

USAs president og EU-kommisjonen enige om prinsippene for nytt rammeverk for overføring av personopplysninger til USA. Ble "Schrems II"-problemet løst?

Usa europa.jpg

For norske bedrifter som bruker amerikanske skybaserte tjenester, noe de fleste av oss gjør, har GDPR og Schrems II-dommen vært en juridisk og risikomessig hode pine.USA og EU er nå er enige om prinsipper for et nytt rammeverk som skal gjøre det lovlig å overføre personopplysninger til USA. Hva skjer videre og hva betyr dette for norske bedrifters bruk av amerikanske tjenester?

articleCreated with Sketch.3. januar 2022

Ny partner fra egne rekker

Bilde av Trygve M Gravdahl.jpg

Det er med stolthet og glede vi kan meddele at Trygve M. Gravdahl er tatt opp som partner i Ræder med virkning fra 1. januar.

articleCreated with Sketch.2. mars 2022

Ræder anerkjennes i WTR 1000

Recognition gold dust.jpg

Denne uken ble World Trademark Review 1000: The World’s Leading Trademark Professionals publisert. IPR teamet anerkjennes for sin kompetanse i hele bredden av varemerkeretten fra prosedyre til portefølje og transaksjonsarbeid.

articleCreated with Sketch.29. januar 2021

Ny lov om levering av digitale ytelser til forbrukere (digitalytelsesloven)

Bilde av compliance.jpg

Loven er ment å styrke forbrukernes rettigheter, og det betyr nye plikter for virksomheter som tilbyr digitale ytelser til forbrukere.

articleCreated with Sketch.26. september 2020

Digital markedsføring i Norge i skvis mellom EU og USA

Privacy shield symbol.jpg

Med ett ble alt norske bedrifter gjør av digital markedsføring som involverer amerikanske servere, ulovlig. En avgjørelse i EU-domstolen er årsaken. Løsningen er i det blå.

articleCreated with Sketch.25. juni 2020

Norge innfører forbud mot geoblokking

Bilde av globus og geoblocking.jpg

Geoblokking er en av de mange usynlige grensene som gjenstår i Europa. Dette ønsket EU å få en slutt på, og vedtok en forordning om geoblokking og diskriminering i det indre marked basert på bosted, etableringssted eller nasjonalitet (EU 2018/302). Reglene ble nylig behandlet i Stortinget og vil tre i kraft i Norge far 1. juli.

Kontaktpersoner

Relaterte artikler

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....