Personvern og GDPR

Ræder har lang erfaring med å hjelpe bedriftene til å opptre i tråd med reglene for personvernopplysninger. Med GDPR (EUs nye regler for personopplysninger) under oppseiling, er dette mer aktuelt enn noensinne.
_nærbilde_av_fingeravtrykk.jpg

Virksomheter må særlig være påpasselige med hvordan de behandler personopplysninger som de henter inn, lagrer og bruker, uansett om de benyttes til direkte markedsføring gjennom digitale kanaler eller til utvikling av nye forretningsmetoder, internettjenester og apper.

Reglene har betydning for utlevering av personopplysninger til utlandet og for arbeidsgivers lagring og tilgang til opplysninger om ansatte. Kameraovervåkning, adgangskontroll og sikkerhetstiltak er også omfattet.

Ræders advokater har bred erfaring med saker som behandles av Datatilsynet og med klagebehandling for Personvernnemnda, og er hyppig brukte foredragsholdere på fagområdet.

articleCreated with Sketch.18. februar 2021

Ræder anerkjennes i WTR 1000

Recognition gold dust.jpg

Denne uken ble World Trademark Review 1000: The World’s Leading Trademark Professionals publisert. IPR teamet anerkjennes for sin kompetanse i hele bredden av varemerkeretten fra prosedyre til portefølje og transaksjonsarbeid.

articleCreated with Sketch.29. januar 2021

Ny lov om levering av digitale ytelser til forbrukere (digitalytelsesloven)

Bilde av compliance.jpg

Loven er ment å styrke forbrukernes rettigheter, og det betyr nye plikter for virksomheter som tilbyr digitale ytelser til forbrukere.

articleCreated with Sketch.26. september 2020

Digital markedsføring i Norge i skvis mellom EU og USA

Privacy shield symbol.jpg

Med ett ble alt norske bedrifter gjør av digital markedsføring som involverer amerikanske servere, ulovlig. En avgjørelse i EU-domstolen er årsaken. Løsningen er i det blå.

articleCreated with Sketch.25. juni 2020

Norge innfører forbud mot geoblokking

Bilde av globus og geoblocking.jpg

Geoblokking er en av de mange usynlige grensene som gjenstår i Europa. Dette ønsket EU å få en slutt på, og vedtok en forordning om geoblokking og diskriminering i det indre marked basert på bosted, etableringssted eller nasjonalitet (EU 2018/302). Reglene ble nylig behandlet i Stortinget og vil tre i kraft i Norge far 1. juli.

Kontaktpersoner

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....