Restrukturering og insolvens

Når en virksomhet havner i økonomisk krise, er det svært mange handlinger som kan forverre uføret, og tilsvarende få som vil lede til gode løsninger på lang sikt. Under slike forhold kan kjølige hoder med juridisk kompetanse og riktig erfaring tilføre uvurderlig innsikt og perspektiv på situasjonen.
fugleperspektiv _arbeidsbord.jpg

Ved økonomiske problemer tvinges også aktører langt utenfor det kriserammede selskapet til å foreta umulige valg med svært korte tidsfrister, - og ikke sjelden står det både prestisje og store verdier på spill.

Da er det tygt å vite at Ræders advokatteam har solid erfaring med å bistå virksomheter med økonomiske problemer, og vi kjenner både fallgruvene og mulighetene som alle faser av en restrukturering representerer for de ulike partene, enten vi snakker om selskapets ledelse, kreditorer, låntakere, långivere eller ansatte.

Kyndig juridisk bistand er også en forutsetning hvis man vurderer eller skal følge opp gjeldsforhandlinger med sine kreditorer, nedbemanninger eller selge hele eller deler av virksomheten. Ræders advokater i Restrukturering og insolvens er i tillegg noen av landets mest erfarne bostyrere, fra oppdrag både som bostyrer i konkursboer, gjeldsnemndsleder i gjeldsforhandlinger, samt granskningsoppdrag. Dette bidrar også til at vi i større grad ser helheten i omstruktureringsprosesser og muligheten for fortsatt drift.

Har du spørsmål om bostyring som du ikke finner svar på her, eller informasjon av betydning for en bobehandling, ber vi deg kontakte oss.

Vi kan hjelpe deg med

 • Gjennomgang av et selskap for å vurdere handlingsalternativer
 • Gjeldsforhandlinger og underhåndsakkord
 • Vurdering av styrets ansvar og plikter
 • Egenkapitalspørsmål og lånetransaksjoner
 • Sikring av kreditorinteresser
 • Panterettslige spørsmål
 • Inkasso og forfølging av pengekrav
 • Granskningsoppdrag
 • Selskapsrettslige, konkursrettslige og skatte- og avgiftsrettslige rammer for restruktureringer
 • Prosessoppdrag ved tvister om styreansvar, revisoransvar og omstøtelse
 • Arbeidstakers stilling ved virksomhetsoverdragelse, konkursbehandling, lønnsgaranti m.v.
 • Bostyreroppdrag i konkursboer
articleCreated with Sketch.23. juni 2021

Midlertidig lov om rekonstruksjon

Bilde av børsutvikling.jpg

Ny midlertidig lov om rekonstruksjon ble i begynnelsen av Covid-19 utbruddet vedtatt for å unngå unødvendige konkurser. Loven skal sikre at selskaper kan få ryddet opp i sine gjeldsproblemer og skal redusere risikoen for konkurser i levedyktige virksomheter som har blitt rammet av akutt svikt i inntektene. Regjeringen har fredag 18. juni 2021 lagt ut et forsalg til høring om å forlenge den midlertidige rekonstruksjonsloven med ett år, frem til 1. januar 2023

articleCreated with Sketch.11. mai 2020

Nye regler om rekonstruksjon vedtatt

Bilde av bekymret person .jpg

Ny midlertidig lov om rekonstruksjon er nå vedtatt for å unngå unødvendige konkurser under Covid-19 utbruddet. Den nye loven skal sikre at selskaper kan få ryddet opp i sine gjeldsproblemer og skal redusere risikoen for konkurser i levedyktige virksomheter som nå er rammet av akutt svikt i inntektene.

articleCreated with Sketch.2. april 2020

Juridiske spørsmål og svar i kjølvannet av korona-viruset

bilde av spørsmålstegn.jpg

I kjølvannet av korona-utbruddet oppstår en lang rekke juridiske spørsmål. Nedenfor har vi samlet et utvalg spørsmål og svar som vi håper kan være til nytte for flere av våre klienter.

articleCreated with Sketch.13. februar 2018

Lønnsgaranti

hånd stabler mynter.jpg

Ved en arbeidsgivers konkurs kan du som arbeidstaker søke om å få ditt krav dekket av den statlige lønnsgarantiordningen. Ta kontakt, så hjelper deg med søknadsprosessen.

Kontaktpersoner

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....