Selskapsrett

Dyktige bedriftseiere legger engasjement, innsats og prestisje i å bygge sine selskaper hver eneste dag. For dem er det lite som er mer avgjørende enn velferden og levedyktigheten til virksomheten de har bygget opp til det den er i dag, og de vil med omhu velge rådgiverne som skal bidra til å sikre selskapets fremtid.
bilde_av_skrivesaker_bord_650.jpg

Selskapsrett er derfor et prioritert område hos Ræder, og vi bistår et stort antall selskaper – av alle størrelser – med transaksjoner, løpende rådgivning og tvisteløsning. Vi hjelper dem når de starter opp eller gjør endringer i organisasjonen, og de trekker på vår spisskompetanse i tvister eller konflikter. Uavhengig av hvilket stadium en virksomhet befinner seg på, gir Ræders selskapsrettsadvokater løpende rådgivning i forbindelse med drift og forvaltning, både til ledelse, styrende organer og eiere.

Vi hjelper deg og din virksomhet med

  • Selskapsetableringer
  • Fusjoner og fisjoner
  • Egenkapitaltransaksjoner
  • Aksjonæravtaler
  • Corporate Governance
  • Granskning
  • Aksjonærtvister
  • Aksjonærrettigheter
  • Styreansvar
  • Styresekretærfunksjoner
Page 1Created with Sketch.6. april 2022

Gründerselskaper - hva skal til for å lykkes?

Gründerselskaper_1440x750_Web[1].jpg

Marstad Group og Advokatfirmaet Ræder har gleden av å invitere til seminar om hva som skal til for å lykkes med gründerselskaper. Målgruppen er gründere og personer som vil investere i tidligfaseselskaper. Her vil du møte eksperter på tema som finansiering, jus, selskapsutvikling og flere andre viktige områder. I tillegg vil NorQuant-gründer Thomas Nygaard fortelle om sine opp- og nedturer.

articleCreated with Sketch.6. januar 2022

Avholdelse av generalforsamling og styremøter ved bruk av elektroniske hjelpemidler

bilde_av_kalender.jpg

Ved lovendring som trådte i kraft 1. juni 2021 ble møtebegrepet i aksjeloven og allmennaksjeloven teknologinøytralt. Endringene avløste midlertidige lover som la til rette for digitale møter under koronapandemien, og som både myndigheter og næringslivet anså som så vellykkede at man ønsket mer permanente regler for dette. Fysisk deltakelse og deltakelse ved bruk av elektroniske hjelpemidler på møte er dermed likestilt etter aksjeloven og allmennaksjeloven.

articleCreated with Sketch.7. desember 2021

Nye regler om eierskapskontroll

Bilde av fingeravtrykk på tastatur.jpg

I november trådte nye regler om reelle rettighetshavere i kraft. Det nye regelverket har til hensikt å forenkle kontrollen med hvem som er de egentlige eierne av selskaper og andre juridiske personer, for å hindre hvitvasking, terrorfinansiering og økonomisk kriminalitet. Virksomheter vil etter hvert få plikt til å innhente og registrere opplysninger om sine eiere.

Relaterte artikler

Relaterte fagområder

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....