Underholdning

Underholdningsavdelingen i Ræder Bing leverer skreddersydd juridisk og kommersiell rådgiving til norske og internasjonale aktører og bransjeorganisasjoner, herunder innen musikk, film/TV, teater, spill, reklame, event og scene. Underholdningsavdelingen samarbeider tett med velrennomerte aktører i utlandet, og håndterer jevnlig saker med grenseoverskridende elementer.
aksjeloven.jpg

Vår underholdningsavdeling er Nordens største i sitt slag. Her møter du advokater med spisskompetanse innen medie-, underholdnings- og kulturbransjen, som har omfattende praktisk erfaring fra booking, arrangering, festivaler, utøvende kunst, IT, musikk, film og TV. Underholdningsavdelingen har markedsledende bransjeinnsikt, kommersiell forståelse og faglig tyngde, og har egne bransjeteam for film og TV, arrangører, teater og musikk.

Arrangør

Bransjeteamet for arrangør dekker alle juridiske aspekter ved arrangørvirksomhet. Teamet yter blant annet bistand ved booking av artister, avtaler med crew og leie av utstyr, og bistår også med sponsoravtaler og spørsmål om promotering og markedsføring, herunder på sosiale medier. Dersom arrangøren skal gjøre opptak av eller live-strømme et arrangement, kan teamet bistå med klarering av rettigheter og nødvendige avtaler.

E-sport & gaming

Bransjeteamet for e-sport og gaming tilbyr bistand knyttet til kommersiell drift av e-sportsvirksomhet. Teamet kan blant annet bistå med å opprette selskap, inngå reklame- og sponsoravtaler, forvalte varemerker og sportsrettigheter og å arrangere events, konkurranser og lignende. Bransjeteamet dekker også idrettsjuss, herunder avtaler med lag og utøvere, tilvirkingsavtaler for spill og apper og avtaler om levering av VR-tjenester, samt e-handel, pengespill, medier og kringkasting og klarering av rettigheter.

Film & TV

Bransjeteamet for film og TV kan bistå i alle produksjonsledd, både på dramaproduksjoner, realityserier, dokumentarer, sportssendinger og lignende. Teamets film- og TV-advokater bistår når det skal inngås avtale med bestillende plattformer, internasjonale strømmetjenester og formateiere, med kreative bidragsytere som manusforfatter, regissør, komponist og skuespillere og med crew, deltakere og programledere, samt med klarering av rettigheter og utforming av chain of title.

Musikk

Bransjeteamet for musikk bistår ved kontraktsforhandlinger med kreative og kommersielle samarbeidspartnere, praktiske spørsmål ved produksjon, utgivelse og distribusjon av innspillinger, og lisensiering av rettigheter, herunder til bruk i film og TV eller på sosiale medier. Teamet tilbyr spesialtilpassede management-avtaler, platekontrakter, forlagsavtaler og sync-avtaler.

Restaurant & Uteliv

Bransjeteamet for restaurant og uteliv bistår klienter innen serveringsbransjen med alle aspekter av deres virksomhet. Teamet har særlig kompetanse knyttet til kontraktsforhandlinger og offentlige tillatelser i forbindelse med skjenkebevilling, uteservering, egenvakthold, brannvern, krav fra Mattilsynet og avtaler som er nødvendig for å spille musikk eller å vise sportsarrangementer på serveringssteder.

Sport

Vi bistår selskaper, sponsorer, utøvere, klubber, agenter og idrettens organisasjonsledd både nasjonalt og internasjonalt med avtaleforhandlinger, tvister og rådgivning, inkludert store aktører innen norsk idrett som Norges Idrettsforbund (NIF) og toppklubber/idrettslag.

Teater

Bransjeteamet for teater tilbyr bistand knyttet til alle juridiske aspekter ved teaterproduksjoner og kommersialisering av disse. Teamet håndterer blant annet spørsmål om opphavsrett, musikkrettigheter, utøverrettigheter, arbeidsrett og oppdragstakere. 

Ønsker du våre oppdateringer?

Ja, takk!

Vi i Ræder brenner for faget vårt, og er levende opptatt av å dele kunnskap. Derfor vil vi oppdatere deg jevnlig med å sende siste faglige nytt samt invitasjoner til gratis seminarer. Fyll ut din kontaktinfo nedenfor og få tilsendt vårt nyhetsbrev.

Laster....